Deze website maakt gebruik van cookies om u in staat te stellen onze producten te bestellen Meer informatie

Presentatie

ECOSEM pvba is een bedrijf gespecialiseerd in de productie van inheemse zaden en planten met gecontroleerde oorsprong. Het bedrijf werd gesticht door twee oud-onderzoekers van de UCL in 2001.

Een belangrijke verzameling van bloem- en struiksoorten werd opgericht in Louvain-la-Neuve in het kader van een programma ondersteund door de Directie van de Groene Zones in Natuurbescherming van het Ministerie van de Waalse streek.

De in deze collectie geoogste zaden worden bij meerdere landbouwers uit de streek vermeerderd. Het vermeerderen van deze cultures beslaan een totale oppervlakte van bijna 7 hectaren. De geproduceerde zaden worden vervolgens gedroogd en gesorteerd door de zorgen van ECOSEM.

Het objectief van de controle van dit vermeerderen is het genetische patrimonium van wilde inheemse soorten te vrijwaren door de introductie te vermijden van planten van verre oorsprong en zelfs tuinbouwvariëteiten.

Het gebruik van plaatselijke soorten garandeert ook de beste resultaten wat betreft hun inplanting. ECOSEM ontwikkelt ook het vermeerderen van inheemse struiken met klein vruchten, aantrekkelijk voor kleine fauna en zeer decoratief door hun bloei en hun fruit.

ECOSEM ondersteunt eveneens een sociaal doelgericht project in medewerking met de vzwd van het “Domaine de Chastre”, voor de productie van wilde planten in potten. 

 

 ECOSEM heeft eveneens reeksen gecreëerd zoals « Semences et Plantes du Terroir » (Zaden en Planten uit de Streek) en “Proximité Nature” (Natuurbij) die de inheemse oorsprong (België en Noord Frankrijk) en de zaadcontrole garanderen. Zij stellen soorten voor zoals de korenbloem, vingerhoedskruid, kaasjeskruid, marjolein, madeliefje,… voor de bloemen, en bottelroos, kornoelje, mispel, wilde appel,… voor de struiken.

RAADGEVINGEN EN EXPERTISES

ECOSEM kan u helpen bij het kiezen van de te gebruiken soorten of het te zaaien mengtype in functie van iedere situatie of van het gewenste resultaat.

"Op aanvraag van een universitair laboratorium hebben wij bijvoorbeeld een mengeling 'spécial verger' (speciaal boomgaard) op punt gesteld met als objectief de insecten te begunstigen die nuttig zijn voor de biologische strijd tegen bladluizen.

Op aanvraag gerealiseerd staat de grondexpertise toe het biologische potentieel van de ligging te schatten en te bepalen of er aanleg mogelijk is of niet. Vervolgens wordt u bepaald welk type zaaien (densiteit, soorten, enz…) evenals het aangeraden beheer om het resultaat te optimaliseren."


ECOSEM is ook een studiebureel voor de aanleg van privé of publieke tuinen en groene zones in voordeel van de natuur. 

 
Totaal aantal bezoekers: 1625316 | Aantal bezoekers vandaag: 96 | Aantal geconnecteerd bezoekers: 72
Copyright © 2022 Ecosem sprl. All rights reserved.